Актуальні поради Українцям Як засолити дрібну річкову рибку?

Як засолити дрібну річкову рибку?

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолу перед сушінням або в’яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

Солимо дрібну рибу сухим пряним посолом. Рибку промиємо в холодній воді, дамо стекти зайвій рідині. Потім, перемазуємо тушки сіллю (вона повинна “пристати” до риби) і швидко перекладаємо їх у підготовлену тару, не забуваючи пересипати спеціями. Зверху укладаємо гніт, і чекаємо коли “дрібниця” просолиться.

Залийте розсолом рибу. Рідина має повністю покривати тушки. Залиште розсіл на годину за кімнатної температури, а потім поставте в холодильник. Через 3-4 дні рибка буде готова.

Related Post

Як діє детралекс на організм?Як діє детралекс на організм?

Детралекс® має венотонізуючі та ангіопротективні властивості. Препарат зменшує розтяжність вен та венозний застій, знижує проникність капілярів та підвищує їх резистентність. У такій формі діюча речовина починає надавати терапевтичну дію на