Способи застосування: 4 ст. ложки подрібненого насіння пажитника залити 0,6 літра холодною водою, кілька годин дати настоятися, після чого довести до кипіння на сильному вогні і відразу процідити. Приймати теплим по 50 мл тричі на день перед їдою.Mar 2, 2020
Однак насіння та листя пажитника використовують для приготування напоїв, приправ, ліків. У сирому вигляді плоди (насіння) пажитника досить гіркі, але після обсмажування набувають терпкий, пряний смак і пікантний запах, що настільки цінується кулінарами.
Винятково корисний пажитник і для травної системи, корисні властивості маслянистих речовин, що виробляються пажитником у шлунку, можна використовувати і для боротьби зі печією. Просто додайте чайну ложку його насіння в їжу. Або вживайте насіння з водою чи соком – чайна ложка перед їжею.
На одну склянку води (200-250 мл) потрібна 1 чайна ложка жовтого насіння. Чай засипають у воду та доводять до кипіння. Кипіти напій має не більше 8 хвилин. Після цього жовтий чай (а на момент готовності вода забарвлюється в жовтий колір) можна перелити в кухоль і пити.