Береться дерев’яна паличка, засовується восьминогу в ту саму дірку, за допомогою якої він виштовхує із себе воду (а заразом і, пардон, випорожнюється), потім бідний морепродукт обмотують навколо палички, притискають другою паличкою (щоб не розплутався), вмочують у гострий соус. Mar 6, 2008
산낙지 회) – різновид хве, страви корейської кухні. Являє собою приправленого кунжутною олією і посипаного кунжутом живого восьминога. Восьминога ріжуть на дрібні шматочки і негайно подають, так що шматочки ще ворушаться. Іноді восьминіг сервірується цілком.
Восьминіг вариться на повільному вогні. Якщо ви збираєтеся пекти восьминога на грилі, ви повинні спочатку дуже добре його приготувати. Його також можна тушкувати, смажити або панірувати. Восьминога їдять виделкою і ножем, але його можна їсти і пальцями, якщо хочете.
При цьому азіати вірять, що під час варіння або смаження з восьминога виходить більшість корисних речовин. Вважається, що вживання восьминога робить людину більш сміливою, сильною і витривалою. Крім того азіатам подобається відчуття, коли присоски живого молюска лоскочуть піднебіння і язик.