Актуальні поради Українцям Як правильно солити рибу при варінні?

Як правильно солити рибу при варінні?

При відварюванні риби воду слід солити щедріше, ніж при варінні м'яса та інших продуктів. Якщо ви смажите рибу і ваш екземпляр – це риба ніжна, водяниста, така, якій не завадить стати щільнішою, то посоліть її за годину до смаження.

Те саме стосується і приготування відвареної риби, юшки або овочевого бульйону: спочатку солимо воду, а вже потім кладемо рибу або овочі. Деякі господині, однак, вважають, що правильно солити рибний бульйон за п'ять хвилин після того, як з нього зняли піну.

Це приблизно 1 кг солі на 3 літра теплою води. Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів.

Додаючи 30 г цукру на 1 кг рибим'ясо стає більш ніжним і соковитим. Цукор не дозволяє «пересолити» рибу. Використання цукру допомагає зберегти еластичність рибки. Якщо під час посол не додати цукор, рибні тушки або філе просто дерев'яніють.

Related Post

Які антибіотики входять до групи цефалоспоринівЯкі антибіотики входять до групи цефалоспоринів

До цієї групи входять препарати як для парентерального застосування (цефуроксим, цефамандол, цефокситин, цефотетан, цефметазол), так і для прийому per os (цефалексин, цефуроксим аксетил тощо), що є зручним для лікування амбулаторних