Добова норма – від 1 до 3 чашок корисного напою: цього цілком достатньо, щоб відчути на собі корисні властивості й не нашкодити організму. Не рекомендується пити цикорій із додаванням молока або вершків – ферменти, присутні в цих продуктах, перешкоджають засвоєнню багатьох речовин. Oct 22, 2020
У зв’язку з перерахованими вище властивостями, цикорій знаходить широке застосування в профілактиці та лікуванні виразки шлунка і 12-палої кишки, гастриту, дисбактеріозу, диспепсії, закрепу, захворювань печінки та жовчного міхура (цироз, гепатит, жовчнокам’яна хвороба та ін.).
Цикорій не можна пити за сечокам’яної хвороби, варикозу, геморою. Цикорій – досить сильний алерген, тому його не можна пити алергікам. Особливо небезпечний напій для людей, які мають алергію на цитрусові. Здоровій людині цикорій не зашкодить.
Розчинний цикорій засипають у чашку і заливають гарячою водою. А варіантів приготування напою з меленої рослини існує така ж велика кількість, як і в меленої кави: у турці, у кавоварці, у френч-пресі та навіть у кавомашині.