Актуальні поради Українцям Як обчислити харчову цінність продукту?

Як обчислити харчову цінність продукту?

Харчова цінність продуктів харчування визначається насамперед енергетичною та біологічною цінністю складових її компонентів, а також пропорціями окремих видів компонентів у їхній загальній кількості.

Розрахунок енергетичної цінності продукції проводиться шляхом визначення кількості Ккал кожного показника: вуглеводів, білків, жирів і кислот на 100 гр…. або 100 мл на цілу упаковку:

  1. вуглеводи (1 гр.) – 3,75 Ккал;
  2. білки (1 гр.) – 4,0 Ккал;
  3. жири (1 гр.) – 9,0 Ккал.

Aug 3, 2017

Для розрахунку енергетичної цінності на 100 грам продукту перемножують білки, жири і вуглеводи, що містяться в ньому, на питому калорійність кожного компонента і отримують теоретичну калорійність продукту. Наприклад, для пельменів Домашніх харчова цінність 100 грамів становить: білки 11,4 г, жири 14,1 г, вуглеводи 21,3 г .

Related Post

Як жити з людиною, у якої складний характер?Як жити з людиною, у якої складний характер?

Люди, з якими складно спілкуватися, зустрічаються скрізь.Неприємно, але треба: 5 правил спілкування з людьми, які мають складний характер Не намагайся його переробити Приймай людину такою, якою вона є. … Будь