– Виробники рекомендують закладати компоненти у цебро хлібопічки одним із двох способів: вода, потім сухі компоненти (борошно, сіль, цукор), потім дріжджі або з точністю навпаки. Зауважте, що у обох випадках немає прямого контакту сухих дріжджів із рідиною.
Відкривати кришку хлібопічки після замішування тіста не можна. Хліб може опасти, і в результаті ви отримаєте виріб з опалою, горбистою верхньою кіркою і краями, що випирають. Якщо піч оснащена оглядовим віконцем, краще за процесом приготування спостерігати через нього.
Зазвичай робота хлібопічки займає від 3 до 6 годин. Якщо потрібно приготувати тісто для вареників, знадобиться набагато менше часу – близько години.
Основний: При замісі тіста додано дуже багато рідини. Рідина – це сукупність води, соку, яєць та інших рідких продуктів, таких як сир, картопляне пюре, та інших. 2. При замісі в тісто додано надто велику кількість сиру, який при підігріві хлібопічки розплавився та додав зайву рідину.