Історія напою чачі
- різної фортеці;
- з додаванням трав та фруктів;
- витримана у дерев'яних бочках;
- традиційна – з макухи;
- "царська" – з виноградного соку;
- на винних, диких та фруктових дріжджах;
- дистилят та ректифікат.
Jul 21, 2022
«Чача»переводиться з грузинського як «м'ятий виноград» або «макуха». У 2011 році Грузія запатентувала назва «чача», щоби закріпити своє право на національний продукт. Взагалі цей напій виробляється досить давно — відколи на території сучасної Грузії почали виробляти дистилят.
Чача (Вант. ჭაჭა) – грузинський міцний спиртний напій, що відноситься до класу бренді з віджимання. Це спиртний напій, що виходить з мезги (тверда фракція віджимання винограду) після бродіння та перегонки.