📌Желюючі здібності агар-агару набагато кращі, ніж у желатинутому в процесі приготування його потрібно приблизно в 3 рази менше. 📌Агар-агар застигає швидше (і навіть за кімнатної температури), тоді як желатину для застигання потрібен холодильник, а вже при 40 градусах всі страви, приготовані з ним, тануть.
Що сильніше за желатин чи пектин?
Пектин, на відміну від желатину та агар-агару, значно скорочує час приготування та нагрівання, а отже зберігає більше корисних речовин у вихідному продукті. І при додаванні пектину можна зменшувати кількість цукру, що використовується без шкоди в смаку. Збережена копія
Що краще використовувати желатин чи агар-агар?
Желатин підходить для створення ніжних та м'яких желейних мас, наприклад, заливних страв, повітряних десертів, пудингів. Агар–агар – міцніший загусник, тому його можна використовувати для приготування желейних цукерок, пастили або мармеладу.