Спершу треба видалити голову, яку легко відокремити від тіла. Потім треба видалити ніжки й останньою справою видаляють панцир. Якщо в рецепті вказано, що треба зберегти голову, панцир розрізають з боку животика до кільця, яке притримує голову. Панцир видаляють.
Як правильно їсти лангустини Лангустин має панцир. Щоб скуштувати його м’ясо потрібно правильно зняти цей природний захист. Тому до столу лангустини подаються зі спеціальними столовими приборами – малі щипці та виделка для вилучення м’яса. Найбільш поживними і м’ясними частинами морепродукту є хвіст і черево.
Перед варінням лангустини розморожувати й очищати від панцира не треба, бо це дає змогу зберегти соковитість морепродукту. Коли на поверхні утвориться пінка, зніміть її за допомогою шумівки. Варіть лангустини в трохи киплячій воді.