Проста речовина калій – м'який лужний метал сріблясто-білого кольору. У природі калій зустрічається лише у з'єднаннях з іншими елементами, наприклад, у морській воді, а також у багатьох мінералах. Дуже швидко окислюється на повітрі і дуже легко входить у хімічні реакції, особливо з водою, утворюючи луг.
Присутність у природі калію У вільному стані не трапляється. Калій входить до складу сильвініту KCl·NaCl, карналіту KCl·MgCl2·6H2O, каїніту KCl·MgSO4·6H2O, а також присутній у золі деяких рослин у вигляді карбонату K2CO3 (поташ). Калій входить до складу всіх клітин (див. нижче розділ Біологічна роль).
Калій металевий марка К згідно ГОСТ 10588-75
від 100 грн. | 0% | 1800 руб. |
---|---|---|
від 250 грн. | 5% | 4275 руб. |
від 500 грн. | 10% | 8100 руб. |
від 1000 грн. | 15% | 15300 руб. |
Джерелом калію для нього є їжа, багата на цей незамінний елемент. За даними наукових досліджень, продукти найбагатші калієм це: картопля, кропива, морква, хрін, капуста, червоні буряки, цибуля, сухофрукти, кісточкові плоди, яблука, виноград, бобові.