Актуальні поради Українцям У чому полягає дозрівання м'яса?

У чому полягає дозрівання м'яса?

Витримка яловичини (також дозрівання, ферментація) – підготовка м'яса з використанням початкових стадій автолізу перед його температурною обробкою частіше застосовується при приготуванні стейків.

При дозріванні м'яса відбувається розщеплення деяких нуклеїдів (азотистих екстрактивних речовин). Утворюються леткі речовини, ефіри та альдегіди, що надають аромату м'ясу. З'являються аденілова та інозинова кислоти, аденін, ксантин, гіпоксантин, від яких і залежать смакові якості м'яса.

До сухого визрівання яловичини вдаються з 50-х років минулого сторіччя. Нагадаємо, що при вологій витримці м'ясо поміщають у вакуумну упаковку, де зберігається вологе середовище. Вологе визрівання робить м'ясо більш м'яким і ніжним, у той час як стейки сухої витримки мають більш концентрований і складний смак.

Related Post

Як перевірити роботу генератора не знімаючи?Як перевірити роботу генератора не знімаючи?

Як перевірити роботуЯкщо немає інструмента Потрібно запустити двигун і ввімкнути фари ближнього світла. Як і в першому випадку, потрібно попередньо зняти мінусову клему з акумулятора. Якщо фари дають рівне стабільне

Яка можлива реакція організму на комбіліпен?Яка можлива реакція організму на комбіліпен?

З боку серцево-судинної системи: дуже рідко – тахікардія; частота невідома – брадикардія, аритмія. З боку шлунково-кишкового тракту: частота невідома – блювання. З боку шкіри та підшкірних тканин: дуже рідко –

Як вибрати тепловий акумуляторЯк вибрати тепловий акумулятор

Приймаємо до початкового розміру площі, яка опалюється. Знаючи площу приміщення, помножте його на чотири і отримаєте обсяг ємності. Так наприклад, для обігріву будинку, площа якого дорівнює 50 м2, то слід