Як правильно варити квасолю Влітку квасолю краще замочувати в холодильнику, тому що є ймовірність, що продукт забродить за високої температури в приміщенні. Варка. Після замочування квасолю необхідно промити, перекласти в каструлю, залити водою та варити на середньому вогні 30-35 хвилин.
Обов'язково попередньо червону квасолю потрібно замочити на 8-12 годин. Та й варити її слід довше, ніж звичайно – 60-90 хвилин. А якщо господарка забула замочити квасолю, тоді час варіння слід збільшити до 3 годин.
Заморожену квасолю відварити в підсоленому окропі протягом 40 секунд. Час приготування важливий: якщо його збільшити, квасоля вийде м'якою і менш смачною. 2. Швидко відкинути спаржеву квасолю на друшляк, дати воді стекти та обсмажити на пательні з вершковим маслом і часником протягом 1 хвилини.
Квасоля солимо тільки в кінці приготування. Крім того, квасоля любить перепад температур, тому бажано перші 10 хвилин після закипання варити її на сильному вогні, а після – на слабкому. Залежно від сорту квасоля буде готова приблизно через 1,5-2 години.
Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин, насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин, а ось горох і квасолю достатньо замочувати 12-15 годин.
Перед посадкою насіння необхідно замочити у воді на кілька годин, щоб прискорити його проростання.
Перебрати 600 грам квасолі і замочити в каструлі в холодній воді на 8 годин (на ніч). 2. Поставити каструлю на вогонь і відварити до готовності (трохи більше години).