До цього дня оливки поширюються по всьому світу літаками, поїздами, кораблями та автомобілями, при цьому найсмачніші та якісні оливки йдуть з Греції. За фактом, Греція вважається столицею олів.
Вважається що самі стиглі та смачні оливки ростуть у регіонах біля міст Амфісу, Каламату, Ліанолії та інших. Оливки сорти "Каламата" мають насичений смак, адже для них відбираються самі зрілі плоди.
Зелені оливки, Зібрані до дозрівання, мають більш гострий і різкий смак. А колір таких плодів варіюється від жовтого до зеленого. У стиглих темних оливок м'якший смак. Саме їх і заведено називати у нас маслинами.
Високоякісні столові оливки повинні мати тонку шкірку, вони повинні бути невеликими за розміром із незначним вмістом води. Крім того, вони повинні бути маслянистими – це один з найважливіших елементів смаку.