Перше, що можна зробити з бідолахою – прокип’ятити! 15 хв у киплячій воді буде достатньо для того, щоб повністю зник тухлий запах. Річ у тім, що сало не може зникнути повністю, як правило страждає верхня його частина.
Що робити з жорстким салом Такий продукт потрібно гарненько промити, а потім залити холодною водою. Каструлю із салом ставимо на плиту і варимо ще 10 хвилин після закипання води. Потім відварене сало залишиться тільки протерти через м’ясорубку разом із часником і чорним перцем (це за бажанням).
Якщо шматок старого солоного сала завітрився, підсох і пожовк – то його вигляд і смак можна відновити наступним чином: Якщо він великий його краще нарізати приблизно 5*10. Залити молоком і поставити на маленький вогонь або в мікрохвильовку хвилин на 20.