Це печериці, гливи, трюфелі, рижики та білі гриби. Рижики, напевно, взагалі єдині чумацькі гриби, які можна їсти у сирому вигляді. Склад рижиків дуже багатий: свіжі гриби містять 90% води, 3% білків, 0,7% жиру, 2,4% вуглеводів, клітковину та мінеральні речовини.
Дикорослі білі печериці хороші в супах і соусах, так як мають приятий грибний запах, а ось при жарінні вони стають сухувато-м'ясистими. Штучно вирощені білі печериці досить універсальні і дуже добре поєднуються з м'ясними та овочевими стравами.
Тому тепличні гриби можна без побоювання вживати в їжу в сирому вигляді: додавати в салати, використовувати як начинку, або, за бажання, є як самостійне блюдо. При цьому не можна забувати про санітарно-гігієнічні правила обробки продуктів при приготуванні холодних свіжих закусок та салатів.