Найпростіший спосіб зберігання коренів – у холодильнику. Для цього хрін очищають, укладають у пакети, щільно зав’язують і укладають на нижню полицю. Щоб уникнути підвищеної вологості, кожен корінь попередньо обертають у папір. Очищене коріння збережеться протягом 3-4 місяців, а неочищене – близько місяця.
Коріння хрону добре промити й почистити ножем або овочечисткою. Нарізати корінь такими шматочками, щоб потім було зручно їх пропускати через м’ясорубку або тертку в кухонному комбайні. Розфасувати порційно по пакетах для заморозки. Максимально видалити повітря з пакетів і відправити в морозильну камеру на зберігання.
Послідовність дій така: викопали, трохи підсушили (головне – в жодному разі не мийте), потім по одному корінцю обгорнули харчовою плівкою і поклали в ящик, пересипаючи тирсою. У такому вигляді хрін залишиться цілком свіжим і соковитим протягом 4-5 місяців, тобто приблизно до середини зими.
Тертий хрін додають у різні соуси. Сирий корінь іноді додають в овочеві салати та супи, переважно холодні. Щоб пом’якшити гостроту, приправу роблять на сметані, вершках або йогурті. Є рецепти квасу та алкогольних напоїв із додаванням хрону.