Духовку розігріваємо до 80-90 градусів і випікаємо безе протягом 30 хвилин. Щоб вони були білішими, можна використовувати більш низьку температуру – 50-60 градусів, і випікати протягом 40-45 хвилин. Ласощі готові. Смачного!8 трав. 2020 р.
Видавлювати безе можна в вигляді класичних «башточок» або ж пофантазувати і зробити сердечка, меренги на паличці і інші незвичайні тістечка. Листи з безе поставте в розігріту до 70-120 градусів духовку на 1-2 години (дверцята в цей час відкривати не можна!).
Деко застелити пергаментним папером і, використовуючи кулінарний мішок чи ложку, відсадити збиті білки на деко. Сушити безе в духовці при мінімальній температурі 100 °С протягом 1,5-2 години. Охолоджувати безе краще в духовці. Безе готове.
Ви розігріли духовку до 100 градусів, тепер зменште температуру до 90, ставте безе, трішки відкрийте дверцята та готуйте 60 хвилин. За цей час воно добре просушиться, але всередині залишиться тягучим. Якщо ви хочете отримати повністю сухе безе, залиште його в духовці ще на 15-20 хвилин.
Починайте збивати білки на мінімальній швидкості, поки вони не перетворяться в легку рідку піну. У легку піну додайте дрібку солі або пару крапель лимонного соку – тоді білки зіб'ються краще. Перемкніть блендер на середню швидкість і збивайте білки до м'яких піків.
Додати цукор і збивати ще 5-7 хвилин до стійкої піни. Деко вистелити папером для випічки. Викласти збиті білки (корж повинен бути близько 25х30 см, висотою 1 см). Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 20 хвилин.