Яскраво-червоні зябра свідчать, що багата киснем кров риби природним чином тече через капіляри в зябрах, коли вона дихає через воду. Крім кольору зябер, варто звернути увагу і на виділення. Якщо в зябрах присутній слиз – це ознака зіпсованої риби. Зябра мають бути вологими, але не липкими.
Скумбрія атлантична виростає в середньому в довжину на 25-35 см, важить при цьому від 350 до 600 грам. Рекордна вага спійманої скумбрії становив 1,4 кг.
Різниця всього лише одна: сьомга – це всього лише один з представників підродини лососевих, а лосось це поняття ширше, яке включає в себе такі види корисних риб, як сьомга, форель, кижуч, горбуша і т. д. Тобто, сьомга і лосось – це дві назви однієї і тієї ж риби.
Середній розмір тих рибин, що потрапляють до нас на прилавок – 5-6 кг, тоді як форель не важить більше 4 кг, а частіше вагою 1-2 кг. Тому, бачите велику рибу, то це сьомга, а не форель. Колір м'яса. Колір м'яса сьомги ніжно-рожевий, а морської форелі – насичений помаранчевий або майже червоний.
Загорніть рибу в паперовий пакет або обгортковий папір і залиште на верхній полиці. Альтернативний варіант – викласти рибу на посудину і обернути плівкою. Зберігати продукт можна 1-2 дні (у випадку з льодом термін збільшується до трьох днів).
Горбуша або рожевий лосось (Oncorhynchus gorbuscha) — вид міграційних риб родини лососевих (Salmonidae). Наукова назва виду — gorbuscha — походить від російської назви цієї риби горбуша. Це найменший та найпоширеніший вид тихоокеанських лососевих. Горбуша водиться в холодних водах, віддає перевагу температурі від 5,6 …