Доведіть температуру води до 60-65 градусів – для цього вам знадобиться термометр. Потім зніміть яйця і залиште на кілька хвилин: якщо температура води була 60-62 градуси – залишаємо на 4-5 хвилин, 63-65 градусів – на 2-3 хвилини. Після цього відразу ж опустіть яйця в холодну воду.
Купуйте яйця у перевірених місцях від виробників, які можуть забезпечити надійний санітарний контроль. Купуйте свіжі яйця (дивіться на штамп на яйці). Слідкуйте, щоб шкаралупа була ціла, без тріщин. Ретельно мийте яйця (перед тим як їх використовувати) в гарячій воді з милом.
Для цього потрібно вийняти їх із холодильника та залишити на пару годин на кухонному столі. Як варіант, якщо яйця вам потрібно терміново пастеризувати, але ви не вийняли їх з холодильника заздалегідь, покладіть яйця в каструльку з гарячою водою з-під крана і залиште хвилин на 15. І після цього приступайте до пастеризації.