Натріть рубець великою кількістю харчової соди, потім зануріть у миску з оцтом і залиште вбиратися приблизно на 30 хвилин. Процедуру повторюють з розтиранням та зіскоблюванням. Є можливість ошпарити рубець, щоб очистити його та видалити запах. Це робиться шляхом кип'ятіння достатньої кількості води.
Вимочіть рубець Розведіть у воді 1 або 2 столові ложки перекису водню і добре перемішайте щоб перекис рівномірно змішалася з водою. Залишіть рубець на годину у цьому розчині. Протягом цієї години перевертайте частіше рубець і вичавлюйте його під водою (як губку).
Що таке рубець Втім, отримавши деякий практичний досвід, ви легко зможете розрізняти в цьому сморіді ті чи інші відтінки, що говорять про свіжість і якість продукту. Так, наприклад, свіжий молодий рубець пахне хоч і специфічно, але не зовсім огидно. Найбільше це нагадує аромат хліву та корівок.
1Рубець очистити, вимити, варити з морквою та петрушкою 3-4 години, охолодити, посипати товченим часником, перцем, зеленню, щільно згорнути рулетом, перев'язати та доварити у тому ж бульйоні. 2Нарізати скибочками, подавати з відвареними овочами та зеленню.