Актуальні поради Українцям Як називається скоринка лимона у кулінара?

Як називається скоринка лимона у кулінара?

Цедра (від італ. cedro – цитрон) – шкірка, зовнішній пофарбований шар (флаведо) оплодня плодів різних цитрусових – помаранця (Citrus aurantium), лимона (Citrus limonum), апельсина (Citrus sinensis), мандарину (Citrus nobilis) та грейпфрута (Citrus paradisi).

Альбедо цитрусових (пізньолат. albēdo – "білизна", утвореного від лат. albus – "білий") – внутрішній білий пухкий губчастий шар шкірки плодів цитрусових.

Лимонна шкірка містить значну кількість кальцію, магнію, фосфору та вітаміну С. Всі ці поживні речовини допомагають у профілактиці остеопорозу, ревматоїдного артриту та інших проблем, пов'язаних із захворюванням кісток.

Related Post

У якому океані акули живуть лише влітку?У якому океані акули живуть лише влітку?

У всіх п'яти океанах акули живуть цілий рік, навіть влітку: Атлантичному, Індійському, Тихому, Північному Льодовитому та Південному. Відповідь: акули зустрічаються у всіх Світових океанах.12 Jan 2022 Тихоокеанська полярна акула, або