живе нефільтроване пиво сприяє зниженню рівня холестерину; цей пінний напій здатний боротися із захворюваннями серцево-судинної системи, але тільки при вживанні в помірних дозах; пиво містить велику кількість заліза, яке покращує згортання крові та нормалізує артеріальний тиск.
Користь розливного пива полягає у змісті великої кількості вітамінів групи В та вітаміну РР. Саме ці вітаміни відіграють важливу роль в обміні речовин та виробленні червоних кров'яних тілець.
Живе пиво – Повсякденний термін, що зазвичай позначає непастеризоване пиво. При цьому в технічних регламентах ця категорія відсутня, тому як саме поняття живого пива, і вимоги до технології його виробництва визначають самі виробники.
нормалізується рівень цукру на крові; зміцнюються стінки судин, знижується ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи; завдяки покращенню згортання крові, нормалізується артеріальний тиск; знижується ризик розвитку онкологічних захворювань.