Актуальні поради Українцям Чому з віком жінці важче завагітніти

Чому з віком жінці важче завагітніти

Після 35 років складніше завагітніти Дівчинка народжується з готовим запасом яйцеклітин, які починають витрачатися з приходом менструацій, тому поступово запас виснажується. До того ж яйцеклітини старіють, їх оболонки потовщуються, і сперматозоїду складніше проникнути всередину.8 жовт. 2020 р.

З віком старіють і яйцеклітини. Також збільшується кількість захворювань, які перенесла жінка: загальних хронічних захворювань та інфекцій, що передаються статевим шляхом. Тому непридатних яйцеклітин стає все більше, а ймовірність настання вагітності все знижується.

Все це пов'язано з погіршенням якості яйцеклітин. Саме різке скорочення оваріального резерву перешкоджає природному зачаттю дитини. Також важливо розуміти, що з віком у нас можуть виникнути хронічні захворювання та різні хвороби, які негативно впливають на зачаття та виношування дитини.

Піку фертильності жінка досягає в віці від 20 до 25 років. Надалі фертильність починає поступово (і безповоротно) зменшуватися. Це пов'язано зі зменшенням кількості яйцеклітин. Резерв починає явно зменшуватися після 30 років, а у 35-37 річних – ще більш інтенсивно.

На основі того, що жінка може завагітніти лише в дні циклу, близькі до овуляції – у середньому 28-денному циклі «небезпечними» днями будуть з 10 по 17 день циклу. Дні з 1 по 9 і з 18 по 28 вважаються «безпечними», тобто теоретично в ці до дні можна не оберігатися.

Імовірність вагітності максимальна протягом 3-6 денної перерви, що закінчується в день овуляції, особливо за день до овуляції. Яйцеклітина, готова до запліднення, виходить з яєчника протягом 1-2 днів після овуляції. Саме в цей період організм жінки найбільш схильний до вагітності.





Багато жінок ставлять собі запитання, в якому віці краще всього завагітніти і чи є пізня вагітність, у віці за 40 років, хорошою ідеєю. З біологічної точки …

Related Post

Як промити і просушити гарбузове насіння?Як промити і просушити гарбузове насіння?

Сушіння в духовці Попередньо підсушене насіння викладаються тонким шаром на деко і поміщаються в духовку на 200°. Через п'ять хвилин слід дістати лист і перемішати гарбузові насіння, потім знову відправити