Пропорції: 1 склянка рису — 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг посуду з розрахунку того, що Мал збільшиться втричі. Засипте Мал в каструлю, залийте холодною водою та поставте на максимальний вогонь. Дайте закипіти воді і додайте трохи солі.
Промитий Мал залийте холодною водою у пропорції 1: 1,5. У каструлю можна додати шматочок водоростей норі для смаку, але перед закипанням їх потрібно видалити. Рис вариться під кришкою: до закипання – на середньому вогні, після – на мінімальному близько 15 хвилин. Після цього потрібно зняти крупу з плити і дати їй постояти ще 15 хвилин.
Для рису важливі пропорції. Щоб він вийшов ідеальним, використовуйте 1 частину рису та 2 частини води. Після того, як закипить вода, дайте рису залишити 5 хвилин, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою сотейник і дайте так постояти приблизно 15 хвилин. Цей спосіб підходить для будь-якого виду рису, буде відрізнятися лише сам час.