Перед варінням крупу потрібно гарненько промити. Якщо це не зробити, вона може гірчити.
При варінні кіноа на гарнір заливають його рідиною у співвідношенні 1:2, якщо орієнтуватися на об'єм. Якщо продукт готується у мультиварці, то співвідношення рекомендовано інше: 1:2,5 або навіть 1:3, оскільки кіноа дуже сильно розварюється.
Кіноа має легкий горіховий смак з ароматом свіжої трави. Щоб у вас вийшла смачна страва, замочіть її на 2–3 години (або на всю ніч) у холодній воді. Щоб приготувати кіноа, крупу заливають водою або бульйоном у співвідношенні один до двох. Після закипання рекомендуємо варити кіноа на повільному вогні 15 хвилин.