А ще для замочування насіння з метою прискорення їх проростання можна використовувати АКЧ (аерований компостний чай).Вам знадобляться:
- нехлорована вода (дощова, річкова, тала снігова) – 2 л;
- підсолоджувач (патока, квашене сусло, меляса, і хоч варення) – 10 мл;
- зрілий компост – 70 г (склянка сухої речовини).
У чому замочити
- Перекис водню (3% розчин). Її необхідно розбавити двома частинами води. Насіння тримати у такому розчині від 3 до 12 годин, промити водою та просушити.
- Перманганат калію (1% розчин). Замочувати 15-20 хвилин.
- Борна кислота. На 1 л води береться 0,2 г препарату. Тримати у розчині протягом доби.
Для перцю краще замочування в розчині циркону, на другому місці розчин епіну. Якщо немає в наявності епіну та циркону, відмінні результати дає також замочування в соку алое.