Дубильні речовини, що входять до складу коньяку, сприяють швидкому засвоєнню вітаміну С, стимулюють виділення шлункового соку та покращують травлення.
Не рекомендується коньяк людям, які страждають від зайвої ваги, діабетикам, при регулярних стрибках артеріального тиску, при стабільному зниженому тиску, при патологіях сечостатевої системи, при нестабільному емоційному стані.
Якщо коньяк розігріти та випити гарячим, він допоможе впоратися з кашлем та іншими симптомами застуди, підвищуючи імунітет. Відбувається це за рахунок дубильних речовин у складі. Напій сприяє і кращому засвоєнню організмом вітаміну С. Він має відновлюючий та знеболюючий ефект.
Коньяк – один із найкорисніших алкогольних напоїв. Дослідження довели, що його вживання в помірній кількості (до 40 мл у день) благотворно впливає організм людини, відновлює тонус і зміцнює організм.