Принцип роботи мантоварки нагадує найпростішу пароварку: у нижній відсік заливають воду; закипаючи під дією газу чи електричного нагрівача, рідина випаровується; водяна пара йде вгору через отвори, термічно обробляючи продукти, що лежать у відсіках.8 Apr 2021
Любителям азіатської кухні, а також тим, хто дбає про своє здоров'я, обов'язково варто купити мантоварку. Цей посуд схожий на пароварку, його призначення – приготування рулетів оромо, манти, різних страв на пару. Це ідеальний прилад для приготування дієтичного, здорового та корисного харчування.
розг. каструля для варіння мантів ◆ Щоб приготувати манти, вам обов'язково знадобиться каскан — спеціальна каструля для варіння на пару. Її ще називають мантниця або мантоварка.
40 хвилин Охолоджені манти будуть готові через 35-40 хвилин, а заморожені – 40-45 хвилин. Звичайно, манти можна зварити і просто у підсоленій воді, як звичайні пельмені. На це піде 12-15 хвилин. Але такий спосіб краще використовувати лише у крайньому випадку, адже традиційно ця страва готується саме на пару.