Тонкощі приготування А може бути оливкова олія, часник, сіль, перець, майоран, лимонний сік. Змішайте всі інгредієнти, залийте цим маринадом рибу і поставте на півгодини в холодильник. Час приготування риби на грилі може бути різним. Якщо ви готуєте рибне філе, яке має товщину 2,5-3 см, то цілком достатньо 8 хвилин.
Готуємо на прямому жаре. Через 4-6 хвилин переверніть стейк, використовуючи щипці, і смажте ще чотири хвилини. Для стейка Рибай оптимальна прожарка ступеня Medium (температурі всередині стейка 57-63 ° С) або Medium Well (температура 63-68 ° С). Після того, як зніміть м'ясо з гриля, дайте йому постояти 3-5 хвилин.
Нагрійте гриль (також підійде пательня гриль) до температури 230-250 градусів, покладіть на нього стейк та обсмажуйте з кожного боку 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Потім варто зменшити температуру та смажити ще 5 хвилин з кожного боку до готовності.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Змастіть деко маслом, викладіть пластинки часнику та гілочки розмарину, прогрійте в духовці 5 хвилин. Викладіть на гаряче деко м'ясо і смажте до готовності, близько 10-15 хвилин. Дайте відпочити 10 хвилин у фользі або на нарізній дошці.
Як зрозуміти, що риба готова? Є кілька способів перевірити, чи приготована риба. Під кінець готування обережно натисніть на неї — м'якоть має бути твердою, але трохи пружинити. Можна також нарізати найтовстішу частину риби і дістати м'якоть — якщо вона непрозора і слоїться, то готова.
Якої товщини має бути Рибай? Правильний Рибай має бути досить «товстим» — як мінімум 2 см. Класика жанру — це Рибай завтовшки в 5 см (2 дюйми). Таким його подавали гостям у стейк-хаусах Нью …