Прикрити банку кришкою або марлею і поставити квас бродити в темне тепле місце на 2 доби. Через 2 дні готовий квас процідити й охолодити. Квас готовий!19 лип. 2022 р.
Бродить 12 годин Натуральний хлібний квас, який отримали у результаті бродіння, має термін зберігання тільки три доби. Після цього, продовжує фахівець, "живий" напій втрачає якості. Підвищується кислотність, триває бродіння.
Квас
Кухоль квасу | |
---|---|
Тип | Напій |
Походження | Білорусь, Росія, Республіка Польща і Україна |
Час приготування | 48 годин 0 хв. — 96 годин 0 хв. |
Необхідні компоненти | Житній хліб або солод, цукор, пекарські дріжджі |
У півлітрову банку помістити подрібнений шматок житнього хліба, всипати 1 чайну ложку цукру і залити все кип'яченою водою. Накрити марлею й залишити на 2 доби. Про готовність закваски підкаже каламутний колір рідини та її різкий смак.
У теплі квас має простояти 10 годин, а повітря потрібно випускати що 2-3 години. Щоб прискорити процес бродіння, можна кілька разів збовтати пляшку перед тим, як спускати повітря. Через 10 годин квас готовий до вживання.
Це говорить про те, що це квас. У живого квасу термін зберігання 5-7 днів. Температура для живого квасу 3-8 градусів", – розповідає декан харчових технологій НУБІП України Лариса Баль-Прилипко.
Як зробили квас, він повинен стояти добу – півтори, щоб дозрів. Відразу буде видно, коли він буде готовий – він світлішає і не бродить (не відвалюються шматки закваски з дна банки).