Варити вівсяну крупу необхідно з розрахунку один до двох: на кожну склянку крупи додається 2 склянки води, якщо перевага надається рідшій консистенції, то кількість води збільшується, зважаючи на вподобання. Підбираючи пропорції рідини, слід пам’ятати, що зерно збільшиться в 3 рази, вбираючи в себе вологу.
Якщо ви любите великі, то 15 хвилин; Середні всього 5 хвилин; Дрібний помел досить варити 1 хвилину або залити гарячою рідиною і дати настоятися.
Як варити вівсянку в каструлі Нагрійте воду або молоко. Коли рідина почне закипати, додайте пластівці або крупу, підсолоджувач і дрібку солі. Помішуючи, доведіть кашу до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть кашу до готовності, не забуваючи помішувати.
Вівсянка на воді Довести воду до кипіння, закинути пластівці й акуратно помішувати вінчиком. Таким чином маса буде швидше перемішуватися до однорідної ідеальної консистенції. У процесі приготування додати сіль або цукор за смаком.