Трав’яні міцні лікери подають у чарках 50 мл, солодкі (фруктові, ягідні, вершкові) – у креманках ємністю 25 мл. Як п’ють лікер із категорії міцних? Прийнято робити це не поспішаючи, маленькими ковтками. Утім, на самбуку і “Егермейстер” такий підхід не поширюється, їх п’ють залпом.
Рекомендації щодо “розбавлення” є:
- Вода і лід – універсальні в цьому випадку, оскільки вони лише зменшують міцність, а смак при цьому кардинально не змінюють;
- Елітні, дорогі лікери розбавляють тільки водою без газу;
- Молочною продукцією можна розбавляти лікери на основі шоколаду, кави, какао або вершків.
Трав’яний букет не “загубиться”, але зайва гіркота піде. Можна пити Егермейстер із соком, содовою, тоніком або колою. Лікер чудово поєднується з багатьма безалкогольними напоями, завдяки своєму багатогранному букету. Пропорції змішування можуть бути різними – орієнтуйтеся на власні смаки.
Практично всі лікери – аперитиви або дижестиви. Їх подають перед трапезою, після її закінчення або не пов’язують із прийомом їжі. Гарні лікери в чистому вигляді та у складі коктейлів, розбавлені іншими алкогольними та безалкогольними напоями та у складі кремів.