Найчастіше використовують такі варіанти: м'які сири 4 години у розсолі на кожний кілограм ваги в голівці. Камамбер, Бринза, Лімбургер та ін. сири 6 годин у розсолі на кожний кілограм ваги в голівці.
ЗБЕРІГАННЯ ТВЕРДИХ СИРІВ
- Зберігайте сир на нижній полиці холодильника;
- Загортайте пергамент або фольгу, також, відмінно підійде харчовий контейнер. …
- Покладіть у контейнер шматочок цукру — він забере він зайву вологу;
- Чим більше шматок сирутим довше він зберігається;
Фету слід зберігати у розсолі, і тоді її можна зберігати майже нескінченно. Щоб прибрати зайву солоність, фету можна замочити в мінеральній воді або молоці на кілька хвилин перед подачею на стіл.