За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується в кілька разів.26 Mar 2018
Шинка, ковбаса Варена ковбаса і шинка небезпечні для зберігання поза холодильника. При гарантованій свіжості виробу пара годинника – допустимий термін. Сиркопчена ковбаса може зберігатися кілька діб (без контакту коїться з іншими продуктами).
Сирокопчена Сирокопчена ковбаса – Ідеальний продукт в контексті зберігання, так як вона здатна залишатися готовою до вживання протягом 6-9 місяців.
Після розкриття упаковки сири можуть зберігатися від 72 годин до 5 днів. Варені ковбаси зберігаються близько 24 годин, а копчені ковбаси можуть зберігатися до трьох тижнів.