Продукцією вівчарства є м’ясо, вовна, молоко, смушки та овчина. Розведення овець переважає в районах і країнах, що володіють великими пасовищами, особливо в пустельних і напівпустельних районах субтропічного поясу.
ОВЦЕВО́ДСТВО , 1) галузь тваринництва, що займається розведенням овець. Постачає цінні продукти харчування – м’ясо, молоко, жири, а також сировину для легкої промисловості: шерсть різного призначення, овчини, каракуль, смушки, а також ланолін. Специфічною продукцією О. є гній.
Розведення овець як бізнес потрібно почати з оформлення селянсько-фермерського господарства або ІП. Одна з переваг СФГ або ІП – отримання ветеринарного свідоцтва. Це дасть змогу без проблем реалізовувати продукцію. Безкоштовно зареєструвати ІП або ТОВ можна за допомогою сервісу Главбух Асистент.