В оздоровчих цілях фейхоа рекомендовано при захворюваннях щитовидної залози, пов'язаних з нестачею йоду, а також при атеросклерозі, гіпо- та авітамінозі, захворюваннях шлунково-кишкового тракту (наприклад, гастриті) та пієлонефриті.
М'якуш фейхоа – м'яка, напівпрозоро-жовта, із приємним запахом. Їсти її можна просто чайною ложкою. Але, якщо під рукою не виявилося ножа та ложки, можна дістатися до м'якоті та іншим шляхом: відкусити шматочок плода і просто висмоктувати вміст.
Ягоди допомагають при лікуванні мононуклеозу, панкреатиту (негострої стадії), цирозу печінки, гастриту, холециститу, коліту. Терапія циститу, пієлонефриту, ниркової недостатності, сечокам'яної хвороби завдяки дезинфікуючим та сечогінним властивостям плодів.
З очищених плодів фейхоа можна приготувати компоти, лимонади, салати, м'ясні соуси, випічку, джем, варення (краще, звичайно, п'ятихвилинку). Найпростіше, звичайно, пропустити фейхоа через м'ясорубку та засипати цукром (на 1 кг фейхоа 0,7-1 кг цукру, а якщо зберігати за кімнатної температури, то до 2 кг цукру).