У тонкому кишечнику відбувається основний розпад вуглеводів їжі.Nov 19, 2019
Рано (для простих вуглеводів) або пізно (для крохмалів) вуглеводи розщеплюються до молекул цукру, які всмоктуються у стінках кишечника та потрапляють у кровотік. Кров допомагає доставити глюкозу до клітин. Там молекули цукру окислюються та виділяють енергію, яка забезпечує роботу всього організму.
Вуглеводи починають розщеплюватися ще в ротовій порожнині, білки – у шлунку, коли закінчує все розщеплюватися у тонкому кишечнику.
Процес травлення продовжується в тонкому кишечнику під впливом різних харчових ферментів. Там відбувається перетворення вуглеводів у глюкозу, розщеплення ліпідів на жирні кислоти та моногліцериди, а білків – на амінокислоти.