Арманьяк зазвичай виготовляється із суміші білого винограду, тоді як коньяк виготовляється із суміші білого та чорного винограду.12 серп. 2023 р.
Бренді можна називати коньяком, якщо: Базова сировина – це виключно білі сорти винограду. Перегонка – тільки подвійна (бренді можуть переганяти більше або менше разів). Міцність – мінімум 40 градусів алкоголю.
За підсумками закритих дегустацій золоту медаль за якість і звання кращого коньяку отримала легендарна «Чайка». Всесвітньо відомі сомельє та експерти ринку алкоголю визначили кращі українські коньяки. На міжнародному конкурсі Wine & Spirits 2019 коньяки «Shustoff» здобули гучну перемогу з рекордною кількістю нагород.
КОНЬЯК, у, ч. Міцний алкогольний напій, який виготовляють із виноградних вин, переганяючи їх і тривалий час витримуючи в дубових діжках.
Хороший коньяк обов'язково повинен бути щільно закупорений – це важливо для правильно зберігання напою. Якщо пробка легко провертається в пляшці – такий напій краще повернути на полицю. Пробка молодого коньяку може бути виготовлена з синтетичного матеріалу, а напій віком 4 і більше років закупорюють пробкою з деревини.
Зірочки позначають кількість років витримки коньячних спиртів в дубовій бочці, після чого він йде на розлив: 3 – це три роки, 4 – чотири, 5 – це п'ять. Після 5 років зірочки не ставляться, далі коньяки маркуються як витримані, високоякісні і особливо старі.
Різниця між цими напоями закладається ще етапі виробництва сировини. Для створення коньяку використовують переважно виноград Уньї Блан, а в арманьяку його найчастіше змішують із сортами …