Кукурудзяне, соєве, вівсяне та пшеничне борошно 2 сорти зберігаються найменше, першосортна пшенична – Довше і краще.
Законодавець затвердив термін зберігання для кожного сорту борошна: сортова пшенична. борошно – 6-8 місяців; житня сортова борошно – 4-6 місяців; кукурудзяна та соєва недезодорована борошно – 3-6 місяців; соєва дезодорована борошно – 12 місяців.
Житня борошно також має відносно невеликий термін зберігання, порівняно з пшеничною борошном. У чому краще зберігати борошно? Борошно пшеничну або житню в домашніх умовах зберігають у мішечках з тканини або паперових кульках. Її попередньо можна просушити, розстеляючи тонким шаром на аркуші чистого паперу.
Зберігати борошно потрібно в прохолодному (бажано не більше 20 градусів), добре провітрюваному сухому приміщенні, де відсутні сторонні запахи, адже борошно здатне швидко їх вбирати.