Підсолені воду або молоко довести до кипіння, і тільки після цього всипати вівсянку. Вариться вона 15 хвилин. Після слід накрити каструлю кришкою і дати постояти кілька хвилин. За цей час пластівці вберуть вологу, що залишилася, самі стануть досить м’якими.Apr 11, 2016
Як варити вівсянку в каструлі Нагрійте воду або молоко. Коли рідина почне закипати, додайте пластівці або крупу, підсолоджувач і дрібку солі. Помішуючи, доведіть кашу до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть кашу до готовності, не забуваючи помішувати.
Щодо того, в яких пропорціях брати вівсянку та рідину, то це залежить від бажаної консистенції каші: для в’язкої вівсянки – на 1 частину пластівців (або крупи) слід брати 1:2 частини рідини; для напівв’язкої каші – пропорція 1:2,5; для рідкої – пропорція 3-3,5.
Вівсяні пластівці краще обирати тривалістю варіння 10 хвилин і більше і не варити довше за час, зазначений на упаковці. А краще просто залити її окропом і дати настоятися, щоб вона максимально зберегла свої корисні властивості. Саме цей варіант ми пропонуємо спробувати приготувати.