У розплавленому вигляді раклет їдять досі, причому запах сиру, нагадує деяким аромат трупа, що розкладається., свідчить про його свіжість і посилюється, коли сир плавиться. Існує навіть особливий прилад, щоб плавити такий сир — раклетниця. Раклет підходить до овочів та м'ясних страв.
Vieux Boulogne, фр. Sablé du Boulonnais) – французька м'яка сир, що виготовляється в Булонь-сюр-Мер в Нор-Па-де-Кале. Яскраво-оранжеву скоринку в процесі виготовлення вимочують у пиві. Сир набув популярності як самий смердючий французька сир.
«Смердючий єпископ» Його виробництво у 1972 році відродив Чарльз Мартелл. Під час дозрівання сир кілька разів занурюють у сидр, який роблять із сорту груші під назвою «смердючий єпископ». Завдяки цьому сир набуває скоринки помаранчевого або темно-кремового відтінку і запах… несвіжих шкарпеток.
Смак та консистенція: смак – Повний, пряний, солодкий, зі злегка фруктовим ароматом, який посилюється при плавленні; консистенція – однорідна, жорстка, щільна.