Сиров'ялену, сирокопчену ковбасу можна зберігати при температурі від 0 до 12 градусів. Термін зберігання сирокопчених ковбас у холодильнику становить 1-2 місяці, а сиров'ялених – всього 3-6 днів.
Якщо їй забезпечити темне прохолодне добре провітрюване місце, та ще й не покласти, а підвісити, то 10 днів у свіжості можна бути впевненими на 100%, а якщо на вулиці не літо, а прохолодніша пора року, то відразу помножуйте цей термін на два . Це ж стосується, в'яленою та всіх видів копченої ковбаси.
Деякі способи продовжити термін придатності при вмісті продукту в холодильнику можна знайти у статті за посиланням. Якщо використовувати морозилку, можна заморозити домашні сирокопчені та сиров'ялені ковбаси хоч до Нового року. Час зберігання складає: для домашніх – 60 днів, сирокопчених та в'ялених виробів – 12 місяців.
Магазинна продукція зберігається у холодильнику до півроку, а якщо велиться ковбаса в домашніх умовах, термін придатності знижується до 1-2 місяців. Це важливо! Сиров'ялена ковбаса не любить протягів та різких перепадів вологості. При покупці такої ковбаси звертайте увагу на герметичність упаковки.