Гнило від центру поширюється до краю, заражаючи всю цибулину. Тільки через пару місяців можна помітити розм'якшену шию і зрозуміти, що цибулина стала жертвою підступної хвороби. Якщо ви не надто спостережливі, неприємний запах підкаже вам, що цибуля зіпсований.
Лікарі рекомендують відразу ж викидати цибуля, що вразила гнилизна. Навіть якщо зіпсованим виявився лише маленький шматочок овочів, вживати його не варто. Справа в тому, що зіпсований цибуля може спричинити розвиток раку. Свіжий овоч дуже корисний для здоров'я.
Американські лікарі заявили, що заборонено вживати зіпсований цибуля. Навіть невелике гниття овочів може зашкодити здоров'ю людини, повідомляє портал MedikForum.ru з посиланням на The Times Hub.
Надмірний полив При надлишку вологи, коли ґрунт не встигає просихати і цибулини постійно перебувають у вологому середовищі, виникають передумови для розвитку хвороб та виникнення шкідників. В результаті росте на грядці цибуля починає гнити.