«Коли ви пробуєте пасту під час варіння, розкусуєте її і бачите, що всередині вона трохи світліша, ніж зовні– Вітаю вас, ви її не переварили, а приготували до стану al dente.
Поради, як зварити макарони аль денте
- Варіть макарони у великій каструлі (на 100 г 1 л води) з товстим дном. …
- Опускайте макарони тільки в киплячу воду. …
- Макарони варяться 7-12 хвилин (залежить від сорту та виду, тому див упаковку), після чого можна перевіряти їх готовність.
Що означає al dente (аль денте)? Виробники макаронних виробів завжди пишуть на упаковці, скільки за хвилини потрібно готувати пасту до стану al dente – Зазвичай це 8-10 хвилин для спагетті, 6 хвилин для фетучіні. Саморобна паста з яєчної муки дуже швидко доводиться. до стану «аль денте»- всього за 3-4 хвилини.
Стан готовності аль денте (означає ступінь готовності пасти, коли, будучи повністю готовою зовні, вона має тверду серцевину всередині) дає можливість повністю розкрити корисні властивості пасти. Паста аль денте більш ситна та довше забезпечує організм енергією.