Актуальні поради Українцям Як класифікуються відчуття?

Як класифікуються відчуття?

Види та класифікація відчуттів. За відомими ще давнім грекам п'ятьом органам почуттів виділяють такі види відчуттів: зорові, слухові, смакові, нюхові, дотикові (тактильні).Oct 26, 2011

Кожен вид відчуттів має свої модальні Характеристики. Для зорових відчуттів такими можуть бути колірний тон, світла, насиченість; для слухових – висота тону, тембр, гучність; для тактильних – твердість, шорсткість тощо. буд. Інтенсивність – класична кількісна характеристика відчуттів.

За кількістю органів чуття розрізняють п'ять основних видів відчуттів: нюх, смак, дотик, зір та слух. За суб'єктивною помітністю (за модальністю) відчуттів виділяють зорові, слухові, вестибулярні, дотичні, нюхові, смакові, рухові (м'язові), больові та вісцеральні відчуття.

Поділяються на два виду: контактні (об'єкт діє безпосередньо на рецептори: смакові та дотичні) та дистантні (об'єкт знаходиться на відстані від рецепторів: слухові, зорові). Пропріоцептивні відчуття. Сигналізують про становище нашого тіла у просторі та русі, яке воно здійснює.

Related Post

Скільки на рік йде на обслуговування автомобіляСкільки на рік йде на обслуговування автомобіля

Планове технічне обслуговування потрібно проходити 1 раз в 15000 км, але не рідше одного разу на рік. У сервісній книжці на автомобіль приводиться графік, з урахуванням особливостей і марки автомобіля.

Як боротися із хімічним опіком?Як боротися із хімічним опіком?

При опіку важливо промити рану під холодною, але не крижаною водою, і тільки після цього нейтралізувати середовище. При контакті з кислотами допускаються компреси зі слаболужним мильним розчином. При опіку лугом

Як часто потрібно міняти мікрохвильову пічЯк часто потрібно міняти мікрохвильову піч

Мікрохвильова піч Залежно від потужності мікрохвильова піч витрачає від 0,7- 1,2 кВт на годину. Залишена в режимі очікування мікрохвильова піч споживає до 3 Вт на годину, що дозволяє цьому приладу