На першому етапі активного бродіння, який триває 2-3 дні, температура в приміщенні має бути 22-24°С. На другому етапі (він триває 5-7 днів) оптимальна температура – 20°С, у цей період капуста накопичує вітамін С. Потім капусту прибирають у холодильник або льох, щоб процес бродіння припинився.
Термін зберігання квашеної капусти в холодильнику – 7-10 днів у відкритій тарі. У герметично закритій банці – близько двох місяців. Якщо ж білокачанну заготовку потрібно зберегти довше, протягом 7-8 місяців, то її складають у целофанові пакети і прибирають у морозильну камеру.
Капуста абсолютно не боїться морозу, і після розморожування вона буде точно такою ж хрусткою, як і та, що зберігається в діжках у погребі. Складіть пакети з капустою в морозильну камеру, і у вас залишиться в коморі маса місця для інших заготовок. Один зі способів зберігання квашеної капусти .