Свіжі опеньки необхідно варити щонайменше 40 хвилин. Максимум – 1 год. Як тільки опеньки закиплять, і утворюється піна, воду необхідно змінити і варити гриби вже готові. Заморожені опеньки необхідно розморозити та варити на повільному вогні 15-20 хвилин.
Перед смаженням варити їх не потрібно, можна відразу викладати на сковороду.Скільки варити опеньки
- для супу – 30 хвилин;
- перед маринуванням – 35-40 хвилин;
- перед заморожуванням – 20-25 хвилин;
- перед жаркою – 15-20 хвилин (багато не варять опеньки, вважаючи, що так вони виходять ароматнішими).
26-Jun-2020
Починати варити опеньки можна і в холодній воді (це краще робити з великими старими грибами), і кидаючи їх у окріп (молоді дрібні). У воду для варіння можна додати|добавляти| трохи солі. Якщо вам хочеться, щоб при варінні опеньки менше темніли, додайте щіпку лимонної кислоти або сік четвертинки лимона.