Досвідчені кулінари рекомендують використовувати кукурудзяний крохмаль. Взяти можна і картопляний, але треба пам'ятати, що він може змінити смак страви в небажаний бік.
Іноді при приготуванні начинки сирна маса виділяє рідину. Щоб, при випіканні через сок ватрушки не підгоріли, слід трохи зцідити начинку. Якщо ваш сир вийшов зовсім рідкимто додайте в нього чайну ложку картопляного крохмалю, тоді при випіканні начинка схопиться.
Як правильно додавати крохмаль На стандартну пачку сиру варто вводити від 8 до 10 ложок кукурудзяного крохмалю. Вводиться в тісто і доводиться до однорідного стану з іншими компонентами. Також кукурудзяний крохмаль можна замінити більш звичний варіант – картопляний.
У виробництві натурального сиру можна використовувати лише свіже молоко, закваску, сичужні ферменти та хлористий кальцій. У зерняний сир також додають вершки та сіль. Сир, який містить рослинні жири, стабілізатори, ароматизатори, покращувачі смаку, – це вже сирний продукт.