Зміст:
Білки – один з найкорисніших продуктів харчування, багатий на білки і низькокалорійний вміст. Однак, щоб досягти максимальної користі від білків, важливо знати, як досягти густої піни при збиванні білків.
Збиті білки мають особливу текстуру, легку і пишну, яка принесе вам задоволення при їжі. Однак багато кухарів стикаються з проблемою необхідності збивати білки досить довго, щоб отримати бажану консистенцію. Але чи потрібно збивати білки до густої піни, і як це важливо?
Збивання білків до густої піни важливе з кількох причин. По-перше, густа піна забезпечує стабільність конструкції, що особливо важливо при приготуванні меренгу або заварного крему. По-друге, при збиванні білків їх обсяг значно збільшується, завдяки чому тестури та консистенції випічки стають легшими та повітрянішими.
Скільки потрібно збивати білки до густої піни | ||
---|---|---|
Рецепт | Опис | Час збивання |
Без піни | Білки не збиваються, залишаються рідкими | 0 хвилин |
Легка піна | Білки збиті, але піна не тримається | 2-3 хвилини |
М'яка піна | Піна тримається на віночку або на решеті | 4-5 хвилин |
Середня піна | Піна тримається на збитих білках, але має певну плинність | 6-7 хвилин |
Густа піна | Піна тримається на збитих білках без плинності | 8-10 хвилин |
Блендером білки збиваються 5-6 хвилин, а віночком – близько 30 хвилин. Збивайте білок в одному напрямку, щоб він не опал.23 серп. 2022 р.
Скільки потрібно збивати білок до піни?
Відповідь залежить кількості білка. Для двох білків зазвичай потрібно 2-5 хвилин, щоб збити їх до м'якої піни, та 8 хвилин, щоб довести масу до фінального густого стану.
Скільки збивати білки до густини?
Увімкніть міксер на максимальну швидкість і збивайте білки 1-2 хвилинибільше двох хвилин на це не піде (при збиванні двох білків). Маса має стати білою, щільною, коли виймаєте насадки – залишаються чіткі сліди. Якщо дати їй постояти, вона трохи посяде, але робити цього не треба (хоча завжди можна знову збити).
Як правильно збити білки із цукром у густу піну?
Помістити охолоджені білки в миску та збивати на невеликій швидкості міксера протягом 2 хвилин. Збільшити швидкість міксера та збивати ще 1 хвилину. Збільшити швидкість до найбільшої та збивати до консистенції. Якщо білки ви будете втручати в тісто, мус чи суфле, то збивати треба до м'яких піків.
Чому білки не збиваються у густу піну?
Чому білки не збиваються до піків? Попадання в білкову масу навіть невеликого фрагмента жовтка може завадити збиванню щільної піни. Аналогічний ефект провокує будь-який жир, який виявляється в контакті з білками під час збивання.